שלום לכולם, וברוכים הבאים לתחרות הכתיבה השנייה של מועדון משפט והייטק באוניברסיטה העברית! כל תחרות תונחה ע״י מנחה אחרת, אשר תפרסם מאמר לבחירתה. לאחר פרסום המאמר, ייפתח חלון של שלושה שבועות לקרוא, לכתוב ולהגיש נייר תגובה למאמר. לאחר שלושה שבועות ייסגר החלון, ותיפתח תחרות חדשה. בזמן הזה, מנחת התחרות תיבחר את נייר התגובה המנצח שיעלה לבלוג האתר ואף יזכה בשובר או פרס בשווי של ארבע מאות שקלים.
פתיחת התחרות ב-28.01.24.
סיום התחרות ב-15.02.24.
בתחרויות האלו יש לכם הזדמנות להתעמק בנושאים שונים בעולם המשפט והטכנולוגיה, לכתוב עבודה שתשמש כנקודת פתיחה לעבודות אקדמיות אחרות ואף לשמש כדוגמת כתיבה, להכיר את המנחה המתעסק בתחום ואולי גם לזכות בפרס שווה - בחסות המרכז לחדשנות ויזמות באוניברסיטה העברית.
מבחינת כללים צורניים, נייר העמדה לא יעבור את ה-800 מילים. ציטוט מקורות ייעשה בסוגריים ע״י הכנסת קישור למקור. גופן David, גודל 12, יישור לשני הצדדים, רווח של שורה וחצי. את נייר העמדה יש לשלוח למייל law.hitech.club@gmail.com.
הודעה מפי מנחת התחרות השנייה - ד״ר רננה קידר:
״שלום לכולם,
ברכות על הבחירה לקחת חלק בתחרות, ובהצלחה. המאמר שבחרתי עבורכםן, ״מודל ליצירת שקיפות אלגוריתמית״ מאת גדי פרל (דוקטורנט בפקולטה) וד״ר תהילה שוורץ אלשטולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, עוסק באתגר של רגולציה או אסדרה של AI - אחד התחומים חמים ביותר כיום בממשק שבין משפט וטכנולוגיה. מאז שהתפרסם נייר העמדה הזה, לפני כשנה, הספיקו לחול תמורות רבות בתחום, כולל כניסתו של הChatGPT לחיינו וכן התקדמות בהליך החקיקה של ה EU AI Act הצעה מקיפה של מחוקקי האיחוד האירופי בנוגע לאסדרת בינה מלאכותית. הציפיה שלי מכםן היא שתקראו את המאמר, ותחוו דעתכםן בשאלה הבאה:
האם, לדעתכםן, בהתחשב בטכנולוגיה נשוא האסדרה, רגולציה של AI היא בכלל אפשרית או שמא היא חסרת תוחלת. ההמלצה שלי היא שככל שתעמיקו להתמקד בקשר או במתח שבין ההיבטים המשפטיים של רגולציה לבין הפן הטכנולוגי של בינה מלאכותית כך יעלה בידיכם לחוות דעה מנומקת, עשירה ומשכנעת יותר. אחת הנקודות שאני ממליצה להתייחס אליה היא ההגדרה מהי בינה מלאכותית. ראו לצורך העניין טור עמדה קצר של ד״ר תהילה אלטשולר, אחת ממחברות נייר העמדה.שימו לב, אין כאן תשובה נכונה או מוטעית, מדובר בשיח חי ושוקק שמתרחש עכשיו בבתי מחוקקים, בקרב מדענים, בחברות סטרט אפ, ובכנסי רגולציה. המטרה שלכם היא לחוות דעה מנומקת, מעמיקה ושנותנת משקל מתאים גם לפן המשפטי וגם לפן הטכנולוגי. בהצלחה."
רננה קידר היא מרצה בכירה בפקולטות למדעי הרוח ולמשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים.
קידר עומדת בראש מעבדת לנדקר למדעי הרוח הדיגיטליים והקימה את התכנית להוראת מדעי הרוח הדיגיטליים בפקולטה למדעי הרוח. קידר היא זוכת מלגת אלון לשנים 2021-2023.
קידר סיימה בהצטיינות תואר ראשון במשפטים ובמדע המדינה באוניברסיטת תל אביב ושימשה כפרקליטה במחלקת הבג״צים בפרלקיטות המדינה. לאחר שהשלימה לימודי דוקטורט בספרות השוואתית באוניברסיטת סטנפורד, קידר נבחרה כעמיתת פוסט-דוקטורט במרכז מינרבה לזכויות אדם וכעמיתת מרטין בובר באוניברסיטה העברית. כיום, קידר חברה במרכז למחקר רב תחומי במדעי הנתונים באוניברסיטה העברית, ובמרכז פדרמן לחקר הסייבר באוניברסיטה העברית ומשמשת כחוקרת אורחת ב Poetic Media Lab במרכז למדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטת סטנפורד.
להלן תנאי השתתפות לתחרויות הכתיבה:
והמאמר שעליו תכתבו את נייר העמדה.
בהצלחה!
Comments