שלום לכולם, וברוכים הבאים לתחרות הכתיבה הראשונה של מועדון משפט והייטק באוניברסיטה העברית! כל תחרות תונחה ע״י מנחה אחר, אשר יפרסם מאמר לבחירתו. לאחר פרסום המאמר, ייפתח חלון של שלושה שבועות לקרוא, לכתוב ולהגיש נייר תגובה למאמר. לאחר שלושה שבועות ייסגר החלון, ותיפתח תחרות חדשה. בזמן הזה, מנחה התחרות יבחר את נייר התגובה המנצח שיעלה לבלוג האתר ואף יזכה בשובר או פרס בשווי של ארבע מאות שקלים.
פתיחת התחרות ב-04.01.24.
סיום התחרות ב-25.01.24.
בתחרויות האלו יש לכם הזדמנות להתעמק בנושאים שונים בעולם המשפט והטכנולוגיה, לכתוב עבודה שתשמש כנקודת פתיחה לעבודות אקדמיות אחרות ואף לשמש כדוגמת כתיבה, להכיר את המנחה המתעסק בתחום ואולי גם לזכות בפרס שווה - בחסות המרכז לחדשנות ויזמות באוניברסיטה העברית.
מבחינת כללים צורניים, נייר העמדה לא יעבור את ה-800 מילים. ציטוט מקורות ייעשה בסוגריים ע״י הכנסת קישור למקור. גופן David, גודל 12, יישור לשני הצדדים, רווח של שורה וחצי. את נייר העמדה יש לשלוח למייל law.hitech.club@gmail.com.
הודעה מפי מנחה התחרות הראשונה - ד״ר טל מימרן:
״שלום לכולן ולכולם,
ברכות על הבחירה לקחת חלק בתחרות, ואני מקווה שיהיה לכם מסע משמעותי! המאמר שבחרתי עבורכם הוא מאמר שמטרתו לפתוח את הראש שלכם לעולם תוכן רחב ומגוון - פרטיות בעידן הדיגיטלי - אבל חשוב להבהיר שהוא נקודת מוצא לדיון ולא נקודת סיום. הציפייה היא שתקראו את המאמר, תזהו טרנדים או תופעות שמעניין אתכם לחקור, ומשם תצאו למסע של כתיבת נייר עמדה משלכם אשר מביע עמדה על הסוגיה. אני לא מעוניין להגביל אתכם מראש לנושא מסוים, אלא חשוב לי שתכתבו על מה שחשוב ומעניין עבורכם. ובכל זאת, למען הנוחות, ראו כמה כיווני כתיבה אפשריים (לא מחייבים בכלל, אלו רק רעיונות):
- פרטיות בעתות חירום.
- פרטיות ורשתות חברתיות.
- פרטיות וביטחון לאומי - כאן אפשר לעסוק במגוון התפתחויות מעניינות, למשל רוגלות סייבר, מערכות צילום מיוחדות (ובמיוחד, זיהוי פנים) או מערכת זיהוי החשודים שמפעילה משטרת ישראל בנתב"ג.
- פרטיות וזכויות אדם דיגיטליות (למשל, הזכות להישכח).
- פרטיות ודיני מלחמה.
- פרטיות בעידן של משבר בריאות עולמי (יוזמות להתמודדות עם קוביד-19 אשר פגעו בפרטיות, כמו השימוש בכלי של השב"כ בישראל).
- פרטיות ומידע ביומטרי (שימו לב שהנושא הזה הפך לרלוונטי באופן כואב אחרי השבעה באוקטובר והצורך להסתייע במידע ביומטרי לזיהוי קורבנות).
- פרטיות במקום העבודה.
אלו כמה דוגמאות אפשריות, בכדי לסייע לכם לגבש את המחשבות שלכם, אבל ההמלצה שלי היא שתלכו עם נושא שאתם מתחברים אליו ומעוניינים לומר משהו חכם לגביו. במהלך התחרות, אני עומד לרשותכם להתייעצות - אוכל להיפגש לשיחות אישיות (בתיאום מראש) ב-9/1, או לשיחות זום/טלפון במועד אחר.
שיהיה המון בהצלחה, ובתקווה גם הנאה!"
ד״ר טל מימרן הוא מרצה באוניברסיטה העברית בירושלים, הרכז האקדמי של פורום המשפט הבינלאומי של האוניברסיטה העברית, ורכז מנהל המחקר במרכז לחקר אבטחת סייבר של פדרמן בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית. בנוסף, טל מוביל במכון המחקר ״תכלית״ את תוכנית המחקר של ״האמנה החברתית בעידן הדיגיטלי״.
להלן תנאי השתתפות לתחרויות הכתיבה:
והמאמר שעליו תכתבו את נייר העמדה.
בהצלחה!

Comments